Снимка: БГНЕС
fallback

Антикорупционната комисия е започнал проверка за евентуална несъвместимост при назначаването на новия член на СЕМ Соня Момчилова.

Повод за нея е постъпил сигнал от председателя на медийния регулатор Бетина Жотева. В него се твърди, че към момента на издаването на указа от президента Момчилова е била едноличен собственик на капитала на търговско дружество, което е в разрез със Закона за радиото и телевизията.

От комисията на Цацаров са изискали документи от Търговския регистър, а също така и от СЕМ.
Президентството пък ще трябва да представи декларацията на наследничката на Ивелина Димитрова в СЕМ, подадена при назначаването й.

Oще по темата
“Съгласно чл. 28 от Закона за радиото и телевизията, преди встъпване в длъжност членовете на Съвета подписват такава декларация, в която потвърждават, че отговарят на изискванията на закона.

Ако сигналът е основателен и към момента на издаване на указа г-жа Момчилова е била собственик на капитала на търговско дружество, правомощие на Комисията е да установи с решение тази несъвместимост и да изпрати решението на органа по назначаването й за предприемане на съответни действия”, поясниха от КПКОНПИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

анонимен

преди 2 години

Сега ще и "Ръгнат чушки в боба" на тази пошла текстописка, обаче нагла да заеме пост, който не заслужава!

5

Anonymous

преди 2 години

Комисията не е на Цацаров, и това го пише журналист, леле до къде я докарахме. Все едно утре да кажеш, че някой генерал от МО притежава армията, много *** народ се навъди последните 20 години! Как да идеш после на лекар!

4

Анонимен

преди 2 години

Има ли някой останал, дето да не вярва че Жотева е твърдо партийно назначение? Като Матросов сега ще брани Вождa, защото знае, че следващата спирка е или ТВ Европа, или на опашката в НОИ.

fallback