Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот.

Не може, когато приниципалът, управлението и представителите на работещите в тази фирма са всички заедно - Бордът трябва да си подаде оставката, подчерта той пред журналисти след среща с ръководството на фирмата и синдикатите.

Едновременно с това Петков призова и директора на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, защото по думите му "не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати в последния момент и да казваме, че тази държавна компания си върши работата".

"Ако не си подадат оставките, моята идея, поне там, където имам директен контрол - в БКК, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне", подчерта Петков, цитиран от БТА.

Той изрази надежда новият член на УС на компанията, който е назначен от самия него, да бъде избран за изпълнителен директор и той да води политиката на държавата.

Петков подчерта, че държавата не е лош стопанин и може да бъде много добър стопанин, ако обаче се гледа интереса и ако знае за какво го прави.

"И като сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората, които стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни, дори и под собстевността на държавата", каза още Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 2 години

Подай си ти твоята КАНАДЕЦО.

74

?!?

преди 2 години

Е как нали ти ги назначен тея хубавци. Да, те съсипват завода за чужди интереси, на други държави. Но кажи нагъл, като канадски гражданин отговорността защо не си носиш?

73

Анонимен

преди 2 години

Този не знае ли, че БДЖ, Марица Изток, ВМЗ Сопот и други са част от "социалната система" на България. Тук от времето на соца икономически ефект не се търси, а социаления. Помним каката дето веднага си бе намерила работа след съкращението от ВМЗ-то, но в новата фирма трябва да работи и най-важното не й важи прослуженото време/трудов стаж.

fallback