Снимка: БГНЕС
fallback

Изправени сме пред предизвикателства, които изискват съставяне на редовно правителство, каза президентът Румен Радев в началото на консултациите с представителите на парламентарната група на "Демократична България".

Oще по темата
Той припомни, че вчера от ГЕРБ-СДС потвърдиха намерението си за връщането на втория мандат веднага и отбеляза, че расте залогът за третия мандат, за който се изисква компромис.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов определи третия мандат като кризисен.

Всички трябва да осъзнаем отговорността си с третия мандат да се опитаме да компенсираме дефицитите на подхода при първия мандат и да излъчим управление, което поне за периода на зимните месеци да преведе страната, без да причиняваме още едни парламентарни избори, каза той.

Иванов отбеляза обаче, че не е могло с първия мандат от ДБ да приемат едностранен подход, налагане на мнение, отказ от диалог. Това беше не просто въпрос на лоша технология, а проблематично за мандата на промяна, който българските граждани дадоха, смята той.

По думите му важно е партиите без ГЕРБ и ДПС да си извлекат уроците и за кратко време да опитат да излъчат управление, което да осигури "първа помощ" на страната пред сложните предизвикателства, които я очакват.

Съпредседателят на "Демократична България" смята, че третият мандат може да бъде използван чрез диалог, но ключовият момент според него е ИТН да влязат в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Turchin

преди 2 години

Долу фашиста радев. На съд за гавра с конституциятa.

86

Асен

преди 2 години

Третият мандат със сигуронст не трябва да се дава на ДБ, защото тези хора изобщо си нямат понятие от държавно управление, доста от тях като Иванов са го показали вече, а другите са новаци.

85

Нищо ново

преди 2 години

До СтарСДС-ар: "Всички стари СДС-ри да се съберем и пометем комунистите"? ................. Какво ще измитате. Един файтон хора сте на пенсионна възраст. Излезте и изметете стълбищата пред блоковете, в които живеете, та да свършите нещо полезно.

fallback