Снимка: БГНЕС
fallback

Бившите министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски излязоха с позиции в социалните мрежи по повод полицейското насилие на втория ден от протестите.

Те отбелязаха, че не са укривали данни за престъпление и призоваха този случай да не се използва за разчистване на сметки за политически дивиденти.

Oще по темата

Жоро Георгиев - един от пострадалите на 10 юли миналата година сподели пред bTV, че приема думите напълно логично: "Горят едни бушони, употребяват хората по най-грубия начин".

Той обясни, че моралната болка е изпитана тогава, заради многото удари. Сега изпитват болка, че се виждат тези кадри, защото не е приятно да се говори след тях, но е по-добре да се види какво е станало. "Изговориха се много лъжи, даже от бившите вътрешни министри. Младен Маринов твърдеше, че бити протестиращи няма, а само бити полицаи. Сега какво ще каже по въпроса.", заяви младежът.

Той си припомни случилото се. По думите му в деня на боя е бил на първа линия. "Скандирахме, имаше обидни думи, но все пак за протест, това е нормално, те трябва да са подготвени да изръжат на това, полицаите влязоха в тълпата без никакво предупреждение. Провокатори имаше,  но те никога не са били арестувани. Те са по-назад, хвърлят нещата и си тръгват. Отнасяме го ние, които сме на предна линия", разказа той.

Жоро допълни, че очаква вътрешната проверка в МВР да бъде по-сериозна от предната. Първата му битка била със заповедта за задържане, която вече е отпаднала и сега ще търси обезщетение за случилото се стъпка по стъпка в съда.

"На тях това им доставяше удоволствие, което е неприемливо", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

242

Анонимен

преди 2 години

Научете кога се използува й-кратко неграмотни коментиращи! Т.е. не всички, а тези, които има дефицити по български език! Надявам се, че минусите (dislike) ще са много малко, но може би отново се лъжа!

241

Чистокръвния асан

преди 2 години

Дрогаре имаше и много онодени на протеста , ама им хареса те търсеха промяната демек яко чесане

240

Анонимен

преди 2 години

Значи той има право да псува и обижда полицаите,които си вършат работата,а после реве като вдовица за х..,че са го били.И аз съм ходил по протести,държал съм се прилично и никой полицай не ме е докоснал изобщо.

fallback