Снимка: БГНЕС
fallback

Глоба за хората, които пускат фойерверки ще налага Община Сапарева баня. Размерът й ще е между 200 до 800 лева, съобщи кметът на града Калин Гелев.

"Това се прави, за да не се нарушава общественият ред и като противопожарна мярка", поясни той.

В общината има 120 къщи за гости, които са пълни през летния сезон. Почиващите в тях често правят заря и използват фойерверки, което засилва опасността от пожари.

"От къщите за гости и хотелите нощем често се чуват гърмежи от фойерверки до 3-4 ч. сутрин. Не може да се спи. Може да станат и пожари. Всичко е сухо и е достатъчна една искра, за да предизвика пожар", обясняват жители на курорта, цитирани от БНР.

През почивните дни градът се утроява като население с туристите, отседнали в къщите за гости и хотелите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 години

ГaHbo като иде на чуждо място трябва да се нaaka om комплексарщина ! Преди седмица бях свидетел на такова "представление" - празнуващи в квартален ресторант-градина след яко врещене и надуване на чалги ,решиха да доизбият комплекси със заря .Пламна пожар в сухите треви в съседство , за които треви гербавата община се беше погрижила да има в изобилие . Добре , че пожарната прати кола на 5-та минута и угасиха огъня в зародиш ! Иначе коли ,сгради ,хора - не ми се мисли какво щеше да стане !

5

Анонимен

преди 2 години

А в Пловдив кога? Всяка събота че и около 23:00 часа има файеверки. Няма такава държава.

4

ф

преди 2 години

Това въобще не е никакво глоба. Трябва да има и общественополезен труд и пр. От миналата година комшията направо изтрещя с пиратките.

fallback