Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив
fallback

Служебният премиер Стефан Янев се срещна с представители на работодателски организации във връзка с ръста на цените на тока за бизнеса.

"Правим тази среща превид ситуацията в момента в енергетиката, високите цени на енергията, което рефлектира най-вече в българския бизнес, частното предприемачество и особено в онези енергоемки производства, в които това се отразява в цената на крайния продукт и го прави потенциално неконкурентоспособен", посочи Янев в началото на срещата, която се провежда в сградата на Министерския съвет.

Той изрази очакване за анализ и сериозен разговор, за да се прецени какви са полезните действия.

Да се опитаме да облекчим ситуацията с инструментариума, с който разполага изпълнителната власт. Разчитаме много на анализа на представителите на работодателските организации, така че да видим проблемите под всеки един възможен ъгъл, каза още служебният премиер:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

АБЕ , ЯНЕВ....

преди 2 години

Я , КАЖИ КОЛКО ЩЕ ПЛАЩА БЪЛГАРИЯ ЗА "ВРЕДНИ ЕМИСИИ" СЛЕД КАТО ПУСНЕТЕ ТЕЦ-МАРИЦА-2 ...С НАЙ-СКЪПИЯ ТОК...??!

17

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 22 "Янев е мръсночервен комунист" Удариха българското производство, за да вкарат страната в дългосрочни икономически проблеми! Иначе много "милеят" за България! Не ги гледай, какво говорят, а какво вършат!!! Кремъл е поръчал на Радев да смачка България!

16

Друг Помнещ

преди 2 години

Някой като ми каже, че трябва да направи анализ аз разбирам, че тупа топката с надежда да ми писне и да се откажа. Още повече, че при вдигането на цената на тока анализ е правен - на въздействието. Което значи, че знаят, че наложената цена на тока е социално търпима. Демек ще се потръшкаме-потръшкаме и като ни кажат: разтуряме седенката, ще подвием опашки.

fallback