Снимка: Pixabay
fallback

120 лв. са поискани за вадене на кърлеж по време на лятна почивка, предава NOVA. Това показа проверка в частните медицински центрове по морските ни курорти. Цените на здравните услуги по Черноморието са по-високи от миналото лято, а на много места специалисти въобще няма.

Това лято медицинското обслужване по морето е по-скъпо от миналото в много от центровете. Цените на основни манипулации достигат рекордни нива. Първичният преглед при настинка или стомашно неразположение по време на лятната почивка ще ви струва средно 90-100 лв., показват ценоразписите на частните медицински центрове по морето.

Три пъти по-евтино ще трябва да платите, ако потърсите медицинска помощ в поликлиниките във Варна или Бургас - около 30 лв. Още по-големи са разликите при поставяне на инжекции, вадене на кърлеж или обработка на рана например. А тарифите за чужди туристи са двойни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 2 години

Така е,49, само у нас вируси се лекуват с антибиотици. Още по-страшно е профилактичното им приемане без доказана необходимост. Трагедия е. Причинена от лекарите със съдействието на уплашените и неинформирани пациенти. Та хората масово през 2021 г. не са наясно кога и защо се приема антибиотик.

45

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 48 - Това е, защото лечението ни е паднало под всякаква критика, а самите хора са масово чле информирани за проблема. Освен това, при нас всластва идеята, че дискомфорт има или, някаквмо малко страдание има ли - огромен проблем е. Преди години, бяха в Стокхолм и еидн българин, висок почти 190 санта, прилизащ на някой, дето може да се бори с мечки, ми каза, че не можел да кара колело в тоя студ ... а беше 13 градуса! Не е лято ... ама студ баш? *** и изнежените.

44

Анонимен

преди 2 години

Направо е престъпно "профилактичното" изписване на антибиотици. Това се прави май само у нас. За да се изпише такъв, първо се правят бактериални проби, за да се установи наличието на конкретна инфекция, след това - антибиограма, за да се види как реагира агента на различните антибиотици и чак когато се установи, че има смисъл, се изписва такъв. У хнас тия неща българинът ги взема като бонбони. Нищо чудно, че много често развива резистентност към тях. А много често те му отключват алергии.

fallback