fallback

Рекорден ръст на туристи по Южното Черноморие отчитат от бранша в Бургас. Ще продължи ли напливът на българи към родните курорти след призива на здравните власти да не се пътува до Гърция, Турция и Кипър?
 
От туристическата камара в Бургас отчитат рекорден брой туристи по Южното Черноморие през юли.

"Ръстът е точно 125 %. Доминират преди всичко две националности – български и румънски", каза Иван Иванов.

"Има доста хора. И през седмицата има наплив, очаквах да е по празно, но е хубаво", сподели туристката Станимира.

"Мисля, че заради ваксините и тестовете, които трябва да се правят, много голяма част от хората не са в Гърция. И заради това са по българското Черноморие", коментира друга туристка в Созопол.

Очаква се август и септември отново да отбележим рекорд на български туристи заради призива на здравните власти да не се пътува за Гърция, Турция и Кипър и рискът да се организира почивка зад граница.

Круизът на Росица до Гърция, планиран за 26 септември, вече се отлага за трети път.

"За трети път се отлагат круизите , които бяха планирани за 2020 година. И 2021 ще свърши и няма пътуване, това много ме притеснява", допълни Росица.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

обикновен българин

преди 2 години

Забравих да спомена! По по предния уикенд бяхме на плаж Кибела! Страхотно място.Имаше и свободно място за чадър и ако искаш да хапнеш - излезна около 15 лв на човек.Има безплатни душове кабинки тоалетни. Горе има място за паркиране. Не виждам защо трябва да се боря с хиляда човека на слънчака или златните. Проверете думите ми

22

обикновен българин

преди 2 години

Много хора плюят нашето море!Аз обаче имам отлични впечатления.Този уикенд ходих.Още преди да отида ми казаха че било фрашкано навсякъде и ужас.Затова се качих много на север отидох на Шабленската тузла.И там имаше хора но: платен паркинг под дърветата за 3 лв.Морето супер.Водата супер.Наобед цялото семейство ядохме на заведенията там.Не сме поръчвали излишни работи но ядохме на корем.Долу горе по 10-13 лв на човек! Много много приятно.Хората усмихнати. Ами доволен съм.Този уикенд на Крапец

21

Анонимен

преди 2 години

Истината е една,поне за мен.Никога,никога,никога повече на бълграското море.Ако трябва няма да ходя но море ,но на БГ Черноморието н и к о г а !!!!Има начини,ако трябва ще се влача по корем..Гърция,Испания,Турция,Италия,ще си резервирам рано,ще плащам тестове ,които ако трябва ще ги изгладувам,но никога на БГ .Сега след седмица летя до Испания за 3 седмици.Отивам с 2000 евра кеш.

fallback