Снимка: Lap.bg
fallback

Държавният глава Румен Радев поздрави Ивет Горанова за спечеления първи за България златен медал на Олимпийските игри в Токио.

Oще по темата
Президентът проведе телефонен разговор с българската шампионка, която днес победи в олимпийския турнир по карате в дисциплината кумите в японската столица.

"България е горда с този убедителен успех, постигнат с много труд и всеотдайност", заяви държавният глава Румен Радев в разговора си с Ивет Горанова.

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов също изпрати поздравителен адрес до Ивет Горанова, която извоюва титлата в турнира по карате на Олимпийските игри в Токио.

"С огромна радост и гордост Ви поздравявам за завоюваната титла в дебюта на карате на Олимпийските игрите в Токио. 13 години по-късно България има олимпийско злато от най-големия спортен форум. Благодаря Ви за уникалните емоции през днешния ден! Този огромен успех зарадва всички българи и доказа, че упоритият труд и талантът се възнаграждават".

"Вашите безспорни качества заслужено Ви отредиха място на най-високото стъпало на почетната стълбичка и вписват името Ви в историята на българския спорт. Радвайте се на успеха си и бъдете все така упорита и смела по пътя напред към поредните върхове! Вярвам във Вашите бъдещи успехи! От сърце Ви желая да продължавате да представяте достойно България и да постигате следващите си големи цели в спорта!“, казва министър Кузманов в поздравителния адрес до олимпийската шампионка Ивет Горанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

ББ

преди 2 години

До по здравНарода ни му го позволява...на следващите Президентски ще сме над 3 милиона бъдете сигурни!минусите ви работят обратно...толкова сте елементарни...Ивет Благодарим ти,Гордеем се с теб!!!

39

Анонимен

преди 2 години

Вместо да приказва по телиофона, да и подпише пенсиониране, както на гимнастичките, нали няма да плаща от джобните си,нищо че е млада.

38

Някой

преди 2 години

Де да беше толкова горда и с г-н Радев...

fallback