Горещото време не спира нашите потребители да подават десетки сигнали в платформата на Helpbook.info. Като начало ще ви запознаем със сигнал адресиран до Столична община, относно разрушена тротоарна настилка, неправилно паркиране и непочистен тротоар в район „Красно село“: „Участъкът е около 20 м и плочките са разрушени. Непрекъснато спират коли, които паяците на Градска мобилност някак не виждат и подминават. В същото време тази част никога не се мете и наслоената кал с годините вече е за изриване. Тъй като това е тротоар, който огражда зелената площ на блок 209 е редно да бъде включен в плана за метене, тъй като голяма част от към улица „Ладога“ е ремонтирана, мете се и на нея е забранено спирането от МПС-та. При всеки дъжд тротоарът става една кална площ, тъй като е разбит от паркиращите на него автомобили и е невъзможно да преминеш без да се изкаляш. Моля, институциите да предприемете нужните действия за ремонтиране на тези около 20 м, да се поставят колчета, за да не спират автомобили и тази отсечка да бъде включена в плана за метене и да бъде изрината калта от регулата. Надявам се на бързи действия предвид факта, че първият ми сигнал е от преди повече от година, а до сега действия няма, до като на много други места в района виждам, че се оправят участъци от тротоари и се поставят кашпи, за да се ограничат нарушителите“.

Получихме сигнал към район „Овча Купел“ за нарушаване на обществения ред, който гласи следното: „Бих искала да подам сигнал за постоянно преминаващи камиони по ул. „Ливада“, кв. Овча Купел, които извозват пръст от новострояща се сграда на ул. Войводина Могила. Камионите преминават по нашата улица с висока скорост, вдигат шум и прах, това се случва от 7:00 сутринта до късно вечер, през цялата цедмица, дори и в почивните дни. Не може да си отворим прозорците и да дишаме нормален въздух, в тази горещина е просто непоносимо, имаме малки деца, които трябва непрекъснато да пазим от скоростта на преминаващите камиони. Улица „Ливада“ не е никак в добро състояние, няма тротоари, по които да се върви, а сега с тези тежкотоварни камиони става изключително трудно и разминаването с коли, улицата става все по разбита. Моля да предприемете нужните мерки и да живеем нормално с нашите деца в тези топли дни и не само“.

За финал на днешния обзор ще споделим възмущението на жител на Русе, касаещ градския транспорт в града: „Денят е 31.07.2021г, часът е 13:40ч, 40 градуса на сянка. Тръгвам за работа спазвайки разписанието на тролей номер 13 на градския транспорт в празничен ден- 13:55ч. Курс нямаше. Изчаквам следващия курс на тролей номер 13 от градския транспорт в празничен ден- 14:25ч. Следователно курс също нямаше. След повече от 40 минути на жестока жега, с принципно добри граници на кръвното налягане, доста замаяна и не на поседно място с наличието на повече пари в джоба хващам такси и стигам до работа. Въпросът ми е ако заедно с мен на тази адска спирка за първия споменат курс на тролей номер 13 от градския транспорт бяха излези дете, пенсионер или социано слаб човек, разчитайки само на картата си за градския транспорт, как щяха да стигнат там, накъдето са тръгнали? Ще стигнат ли изобщо? По пътя към работа в прохладното ми такси видях всички тролеи от всички линии на градския транспорт наспрели по булевардите. Какъв областен град сме ние, след като не можем да имаме нормаен градски транспорт?! Как ще се осигури всичко това? Жалба с този текст ще бъде входирана в общината, ако трябва и по-нагоре, защото е време безобразията в тази държава да спрат“!

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase