Снимка: БГНЕС
fallback

Милен Митев е новият директор на БНР. Той беше избран с 4 гласа „за“ на извънредно заседание на Съвета за електронни медии днес.

Председателят на СЕМ Бетина Жотева изрази мнение, че новият ръководител на обществената медия трябва да е трупал своя професионален опит именно в нея.

"Това е голямо вълнение за мен, прекарал съм по-голяма част от кариерата си в БНР, ще работя за запазване на спокойната атмосфера в радиото", каза Милен Митев.

А преди избора му членовете на Съвета приеха и оставката на досегашния директор на БНР Андон Балтаков. „За“ гласуваха  Бетина Жотева, София Владимилова, Галина Георгиева.  Заседанието беше проведено при непълен състав- само четирима души, тъй като номинираната за член на СЕМ Соня Момчилова, все още е в противоречие със Закона за радио и телевизията, тъй като е собственик на капитал на фирма "План Ц", предаде БГНЕС.

Oще по темата
Розита Еленова гласува "Въздържал се", като определи оставката на Андон Балтаков като безотговорна постъпка, а поведението му като "нестабилно психическо". "Той имаше своето лабилно психическо отклонение с подаване и неподаване на оставки назад във времето", каза още Еленова.

Тя повдигна въпроса за определените от Балтаков "дълбоко" лични мотиви да напусне. Според нея това напомня за извинителните бележки в училище и изрази възмущение, че той не е споделил какви са тези причини.

Председателят на СЕМ заяви, че работата на досегашния изпълнителен на БНР е била ползотворна, но причините му за оставка ще бъдат уважени. Бетина Жотева призна, че е опитала да разубеди Балтаков, но решението му е категорично.

"Надявам се оставката му да не бъде използвана в политическата обстановка. Лични причини на Балтаков са основателни и не бива да спорим”, коментираа Жотева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

Млад човек-вътрешен кадър,очевдино с управленски опит натрупан в самото радио.Дано не го смачкат ожесточените и настървени за власт политици.

8

Анонимен

преди 2 години

А кошлука кога ,нещо се спотайва )

7

Анонимен

преди 2 години

като крепостни селяни сме ако господаря не благоволи да ни освободи ще работим до гроб ,това и при комунизма ни е било но днес е демокрация

fallback