fallback

Десетки хора се наредиха на опашки пред временните имунизационни центрове в София в днешния почивен ден.

"От много време искам да се ваксинирам, но изчаках да минат приоритетните групи, защото мисля, че така е редно и сега вече, с оглед на новите варианти, като се очаква и следваща вълна, най-подходящо е преди нея да се ваксинира човек", убедена е Ася Александрова.

Oще по темата
Новата вълна на коронавирус се очаква съвсем скоро, предупреждават експертите.

"Оказа се, че Делта вариантът е костелив орех. Доста бързо и широко се разпространява. Неприятното при него е, че заразява повече хора, отколкото Алфа вариантът. Относително се фокусира върху младите хора, защото възрастните са ваксинирани и се пазят повече, а младите подценяват опасността и остават непокрити. Нямат ваксина, а ако не са преболедували - нямат никакъв имунитет", заяви Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране.

Предстоящият месец август трябва да бъде използван за имунизация на колебаещите се хора, за да може преди есента повече хора да имат защита, смятат експертите.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

aa1830

преди 2 години

Българина да не се мине нещо - първо да минели приоритетните групи, после да изчака, да види, да помисли, като стане напечено отново тогава да се ваксинира. Ваксини има от три месеца, желаещи няма, чак сега тръгнали.

92

Анонимен

преди 2 години

Сам потърси, на готово няма да те открехна,истината се разкрива пред летален изход и то само за някои,времената са последни,отново за някои

91

Анонимен

преди 2 години

будали колко щеш леко верни и наивникаквата информация им набиеш в главата и нс това ще повярват, ако от мз тапи за гъзо да сложат и това ще направят..

fallback