Снимка: БГНЕС
fallback

Антикорупционната комисия проверява как бившият министър на културата Боил Банов е придобил къщата си в Копривщица, съобщи БНР.

Проверката е по сигнал на гражданско сдружение и трябва да установи какъв е произходът на парите, с които е купен имотът, на каква стойност е той и съответства ли цената му на пазарната.

Сигнал срещу Банов е подаден в НАП от сдружение "Зограф", по случая работи и КПКОНПИ. Според информацията къщата е купена за 56 000 лв., което е в пъти по-ниско от пазарната стойност на имотите в Копривщица

За да бъде установено това, се изземва документация от кметството на Копривщица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 2 години

забележете че всички министри и депутати имат по 2-3-6-7 къщи и апартаменти възлизащи на десетки хиляди а в някой случай и милиони левове. Сега се замислете как дори със заплата от 3000лв се събират тези десетки хиляди лева като в същото време имаш и разходи. Всички са крали, всички до един няма без да се е облжил. Не ги слушайте какви ви ги говорят, до един са крадци.

56

Анонимен

преди 2 години

Знаех че има голяма корупция в МК, и крадене, отказват помощи за млади таланти през 2020-21г в ковид кризата, а искат композиторите да плащат оркестри и зали да им свирят произведенията

55

има

преди 2 години

какво да ни разкаже,,туй момче,,-трудило се е ,,много,,

fallback