Снимка: Pixabay

Близки, колеги и приятели изпращат в последния му път 31-годишния старши лейтенант Тодор Манчев, който на 19 юли се самоуби в спално помещение на полигона "Ново село". Военният полицай ще бъде погребан в пазарджишкото село Дебръщица, откъдето е родом неговият баща, пише "Марица".

Разследването на самоубийството на военния се ръководи от Военно-окръжна прокуратура в Сливен. До момента не е ясна причината Манчев да вземе фаталното решение.

Още повече, че младият мъж готвел сватба с бременната си приятелка в края на август. Бъдещите съпрузи били капарирали и ресторант в пазарджишкото село Варвара.

31-годишният Тодор е завършил Икономическата гимназия в Пазарджик, след което военно училище. Преди да постъпи на работа във Военна полиция, младият мъж работил с баща си - предприемача Илия Манчев. Майката на Тодор е адвокат. Семейството има и дъщеря. Техни близки разказват, че военният полицай бил изключително скромен и отговорен млад мъж. Държал изключително много на работата си.

В Пазарджик и близкото село Дебръщица са потресени от трагедията и категорично не вярват на официалните версии, че случилото се няма общо с нахлуването на командоси в цеха до пловдивското село Чешнегирово преди месец.

Часове, след като Тодор Манчев се самоуби, от Министерство на отбраната съобщиха, че старши лейтенантът е бил санкционирани със забележка от директора на Регионалната служба "Военна полиция" в Пловдив заради нахлуването на американски военни в цеха.

Извършена била и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Георги Панайотов обаче не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба "Военна полиция" заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Коментари Напиши коментар

61

jerifloLofs

преди 1 месец

Фараон Agriculture Machine 2019 - https://farming-mods/ пустит вероятность списывать моды улучаем ведение игры (популярности все это прибавленья шушукаться состязанию), ну данном проекте гигантское число модификаций, наиболее разнообразных, автоматов отечественных и поэтому заграничных ведущих мировых, вдрызг дублирующие автомашины состоящих из взаправдашней реальности. Игруха рдяная начиная с концы позиции тактики и стратегии, первостатейная хитрая графа в игре, это в целом обстроиться небезуспешный хлебопашный принадлежащий свой бизнес, равно как отличиться этой игре вы можете прикушать

60

Анонимен

преди 5 месеца

А дали е самоубийство?

59

Анонимен

преди 5 месеца

предпочел смъртта пред брака.