Снимка: Пресслужба, Президентство
fallback


Българските творци градят моралните устои на нашето общество. С техния свободен дух, отговорна позиция и смелост те печелят уважението и доверието на гражданите. Това заяви държавният глава Румен Радев в Летния театър във Варна по повод 100-годишнината на Драматичния театър "Стоян Бъчваров".

Президентът наблюдава със съпругата си Десислава Радева мюзикъла „Човекът от Ла Манча“ в изпълнение на Държавна опера – Варна, съобщава прес службата на държавния глава.

Посещението на държавния глава в града по случай годишнината на Драматичния театър бе планирано за месец март тази година, но тогава местните власти решиха да затворят всички театри и културни институции заради пандемията ден преди юбилейната постановка.
 
Държавният глава удостои с плакет "Св. Св. Кирил и Методий" Драматичния театър "Стоян Бъчваров". Отличието бе връчено на ръководството на Театрално-музикален продуцентски център – Варна.
 
В приветствието си към участниците и гостите на спектакъла президентът припомни, че веднага след Освобождението Варна се превръща във водещ търговски, икономически и образователен център, но варненци тогава са били прозорливи да разберат, че това не е достатъчно.

"Трябва още нещо изключително важно, което е спойващият елемент във всяко едно общество – културата", посочи държавният глава и допълни, че театърът в Морската ни столица е създаден с много труд и любов, които задължават следващите поколения да продължат славната история на този национален културен символ.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 22 ...---...А ти си отработена храна с аромат на скатол!

29

Анонимен

преди 2 години

О-паа, появи се ключовата дума и моментално се изви вой на чакали, само това чакали! Едни моралисти, със здрави като бетон семейства, безгрешни душички, от тях бракоразводните адвокати ще измрат от глад! Не гледах по-надолу - дежа вю хиляда пъти. Със сигурност ще има зелен чорап, фуражка, Фигурант, руски агент, грипен и др. обръгнали на всички ни бля-бля...

28

Анонимен

преди 2 години

Точно Радев ли ще ми говори за морал, който всяка втора дума е манипулация.

fallback