Снимка: БГНЕС
fallback

Здравеопазването се нуждае от дълбока промяна, а не просто от смяна на директори на болници. Това написа лидерът на социалистите Корнелия Нинова в социалната мрежа след рокадата в "Пирогов".

Проблемът не е в лекарите. Проблемът е в политиците, наложили този модел на здравеопазване. Медиците просто го изпълняват и се мъчат хем да си лекуват пациентите, хем  да си спасяват болниците от фалит, хе  да си осигурят заплатите на персонала, заявява Нинова.

По думите й лекарите не са измислили търговския статут на болниците, нито доплащането, нито клиничните пътеки. Проблемът е в мощните икономически лобита, които положиха този модел през корумпирани политици.

Нищо няма да се промени с махане на директори, ако не се бръкне дълбоко в сбърканата система на здравеопазването. За това са нужни смели хора без зависимости, които знаят срещу какво се изправят и ясен план каква работа да свършат, категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

ББ

преди 2 години

и г-жо за каква промяна говорите,оправдавате краденето ли...ще смените преялите с нови гладни ли?а отговорност на крадците?...а 300-500 хил. премии на директори докато..."вашите "пенсионери живеят с по...300 лв пенсия...Кога Справедливост г-жо?г-н Кацаров го изнудвате да стане съучастник в кражби и престъпления ли?изчезвате...

40

Анонимен

преди 2 години

Ангели в бели мушами.Пази Боже!!!

39

Познайте

преди 2 години

Пазарното здравеопазване беше въведено *** 1999г. от Илко Семерджиев. Познайте от коя партия беше тоз мушморок.

fallback