Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед
Медици се събраха на протест в защита на уволнения вчера директор на най-голямата спешна болница у нас - "Пирогов".

Актът на недоволство започнапред сградата на болницата и след това блокираха бул. "Цар Борис III".

Проф. Балтовв беше отстранен вчера късно следобед след проверка на Здравната каса. След нея болницата трябва да връща на НЗОК над 1 милион лева.

Oще по темата
Управлението на "Пирогов" поема проф. Иван Поромански. Междувременно тази сутрин Балтов заяви, че директорът на Касата Петко Салчев упражнява натиск върху болниците.

"Пирогов не точи касата, а лекува своите пациенти без да се съобразява колко струва това на болницата. За мен няма нито един фиктивен пациент. Всички пациенти са били лекувани по пътеката за COVID-19, всички те са били с пост ковид усложнения. Това лечение е извършено безплатно без да се поиска една стотинка на пациентите", каза Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 2 години

Тъжното е ,че са слепци в услуга на крадци, и се унижават да подлагат професията ,личността и морала си на хора , които грабят техните пари, техните мечти и тези на децата им..

43

Mitaka

преди 2 години

Кой ви лекува, бе хора?Кацаров ще ходи в частна болница, но вие ако попаднете в Пирогов кой ще ви лекува, след като заради това, че лекували последствия от Ковид ги глобяват, че не били по указанията на НЗОК от преди пандемията. Всички лекари ще напуснат България и ще останат само частни болници и тогава ще ревете, но ще е късно.

42

Номер2

преди 2 години

От месеци повтарям, Мутафчийски, Балтов, Кунчев и оня милионер с мустачките,където го уволниха... са за затвора! Първо в затвора, па после ги уволнявайте и им взимайте дипломите! Това не са доктори, а престъпници!

fallback