Снимка: Dnes.bg
fallback

Стотици туристи са блокирани с часове на граничен пункт "Калотина". Това сигнализира пред Dnes.bg българин, прибиращ се от Норвегия за почивка у нас.

"Чакам вече три часа. Пред мен има стотици коли с туристи, които искат да почиват в България. На пункта работят само 3-4 гишета, а преминаването отнема много дълго време. За три часа съм минал с колата точно 10 метра“, обясни Михаел Златев.

По думите му на сръбско-българската граница цари пълна анархия.

Oще по темата
"Има много полски туристи, които искат да почиват в България и се ядосват. Казват, че повече няма да идват на почивка тук", поясни той.

Той е категоричен, че по този начин страната ни си прави антиреклама.

По думите му в колите има много деца, които всеки момент може да колабират заради липса на вода и нямало от къде да се купи такава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Една

преди 2 години

5 часа чакахме с 3 деца да влезем в милата ни родина. Простият митничар изобщо не беше в час с правилата свързани с ковид, поради което ни насочи към РЗИ - инспектор да чакаме на някаква опашка, при положение, че имаме дигитални сертификати за ваксинация. Да, и ние пътуваме със самолет, когато има възможност, но от Словения директни полети до Българая няма. Рент - а - кар компаниите си разпродадоха автопарка по време на Ковид кризата, и сега искат баснословни суми, а отделно са детските седалки

26

Анонимен

преди 2 години

До 6_ Преди няколко години едни поляци ми показваха маршрута си, преценен на база пътни такси, цени на горивата и нощувките и т.н. Казваха, че всичките им врътки, вкл. като въртят през Сърбия им излизало с около 150 евро по-евтино в едната посока. Та така, всеки си преценява какво ще пести време или пари.

25

Ганьо

преди 2 години

Щом има толкова много туристи и желаещи да почиват в България чужденци, трябва да се спрат всички мерки за подпомагане на туризма. Средствата трябва да се пренасочат към пенсионерите. И ДДС-то на хотелиерските услуги трябва пак да се върне на 20%

fallback