Снимка: БГНЕС
fallback

От 1 януари 2022-ра година линията на бедност в страната ще бъде 413 лева вместо досегашните 369 лева - това предвижда проект на правителствено постановление, качен за обществено обсъждане на сайта на МТСП.

Определянето на размера на линията на бедност за страната става на основание на специална методика. Тя дава възможност при резки икономически промени социалният министър да предлага размер на линията на бедност на базата на обективна информация, съобразена с възможностите на бюджета, но не по-малък от определения размер на линията на бедност за страната през текущата година.

Отсъствието на предсказуемост по отношение на промените в потреблението и заетостта, свързани с все още наличните рискове от здравно естество, налагат използването на относително консервативен подход при определянето на размера на линията на бедността за 2022 г., се посочва в мотивите към проекта на постановление.

С определянето на линията на бедност от 413 лв. за догодина финансовата подкрепа за хората с трайни увреждания ще бъде актуализирана, съобразно възможностите на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Как

преди 2 години

Частният сектор издържа държавата и как държавата вземайки пари от частния има по-големи заплати, последващо пенсии от частния бранш?!? Защо е нормално с парите от данъците ни да се изплащат десетки бонуси при пенсиониране на държавни служители, а оскубания на прага на бедността??? Защо депутатите ни не са на МИНАЛО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, да усетят как се живее до прага на бедността??? Нормално е, който дава парата да поръча "музиката", не който събира парсата да реди възнаграждението на далия парите

14

Анонимен

преди 2 години

Някой, от тези дето ги решеват тези въпроси, дали може да живее с 413 лв. месечно? А с 300 лв? Направихте ни бедняци, защото измислихте такава формула за пенсиите, че да умрем от глад и от болести. Някога се вземаха 3 най=добри години осигурителен доход и 60% от него беше пенсия, плюс добавка за годините трудов стаж, а сега е по-малко от 40%. Вие ни направихте бедняци. Да ви се връща!

13

Totenkopf

преди 2 години

И това след 12 години власт на ГЕРБ, не ВЯРВАМ!!!

fallback