fallback
Спортната гимнастика, представена в лицето на Дейвид Хъдълстоун, и джудото - с участник в предаването - Ивайло Иванов, са във фокуса на втората част на поредицата на Bulgaria ON AIR "Пътят към Токио". 
 
Освен началото на кариерата на двамата състезатели, предаването разглежда и романтичната нишка в живота им. Среща с първата любов на Дейвид - разказ за Ерика Зафирова, част от ансамбъла по художествена гимнастика, която също ще бъде на Олимпийските игри в Токио. 
 
Хъдълстоун се готви усилено в зала "Раковски" за първите в кариерата си Олимпийски игри. 
 
"Майка ми ме запали по спортната гимнастика. Започва да ме разтяга още от 3-4 месеца. Тя наистина видя потенциал в мен. Видя нещо, което е виждала в себе си. Винаги е искала да практикува спортна гимнастика, но не е имала възможност. Благодарен съм. В началото бях скептично настроен - болка, сълзи, нищо приятно...", разказа гимнастикът ни.
 
"Много се надявам да си изпълня плана в Токио. За успехи и за финали не искам да мисля, защото не искам да си тръгвам с празна кошница", призна Дейвид Хъдълстоун.
 
През цялото време до него е приятелката му - гимнастичката от ансамбъла ни по художествена гимнастика - Ерика Зафирова.
 
"Ерика е душата на живота ми, момичето, което ми дава пътя да продължавам напред. Винаги ме подкрепя във всичко. Беше много студена в началото, отне ми 365 дни само да я заговоря. Заслужаваше си", сподели още Дейвид. 
 
Втората част на предаването е посветена на джудиста Ивайло Иванов. На неговия път към големите световни сцени в джудото, както и безкрайно романтичната му сватба.
 
"На 7-годишна възраст стартирах с моя вуйчо. Той е с 6-7 години по-голям от мен. Тренирах до шести-седми клас в Монтана и се преместих в ЦСКА, защото в малкия град е много по-трудно за развитие. Винаги съм давал всичко от себе си, когато съм влизал в залата, дори да не ми се е тренирало", посочи джудистът.
 
"Спортът ни е много конкурентен. През 2015 г. бях на кантар дали да не се откажа по лични причини, финансови. 4 месеца по-късно завоювах първия медал за България от Гранд шлем. Повярвах си и моите неща започнаха да се получават", каза още Ивайло Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback