Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Върховната касационна прокуратура /ВКП/ взе на специален надзор образуваното от Военно-окръжната прокуратура в Сливен досъдебно производство във връзка с инцидента с военен самолет МиГ-29 край Шабла на 9 юни, при който загина пилотът на самолета майор Валентин Терзиев. Това съобщиха от прокуратурата.

Към момента са разпитани всички участници в ръководството на полета от кулите в Шабла и Балчик, пилотите от самолета, пуснал мишената, и техници.

Oще по темата

Изяснено е било, че преди полета е извършен тест на техническото състояние на самолета, при който не е установена неизправност.

Иззети са били радарните картини от кулите в Шабла, Балчик, Щъркелово, от Базата за командване, управление и наблюдение и Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", аудиозаписи на разговорите между кулата в Шабла и пилота, и кулите в Шабла и Балчик, документи относно техническото състояние на самолета, видеозаписи и др.

Назначени са експертизи на откритите при огледите материали за наличие на следи от взрив, горене, механични въздействия или за наличието на други следи върху тях. Разследването по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 2 години

ей ,хайде да не ти обяснявам неща от кухнята, ти си слушай министъра какво бил казал някъде си.

62

Анонимен

преди 2 години

До до 82/83 "... а не за разчитане на кутии". Оспорваш думите на министъра какво ще се прави ли?

61

Анонимен

преди 2 години

Човека пилот директно се заби в мишената

fallback