Снимка: БГНЕС

Извадете публично предпоследните 13 сек. тогава, те са достатъчни за истината. Ще станат ясни и височина, и мерки за безопасност, и команди, и изпълнение... Това написа в нов пост във Facebook днес Димитрина Попова - вдовица на загиналия преди 20 дни майор Валентин Терзиев, който загуби живота си по време на военно учение край Шабла.

"Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело за инцидента с МИГ29 (а такова ще има), защото всички свързани лица са с Ваша протекция и ще бъде ли прокуратурата независима или Гешев е прокурора на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна.....", пише още тя.

По-рано днес служебният министър на отбраната Георги Панайотов обяви, че до 10 дни от военна полиция ще приключват с разследването на катастрофата с МиГ-29.

Докладът им щял да бъде в две части - едната с некласифицирана информация, а втората - с класифицирана, защото засягала сигурността на страната.

"Първата част веднага ще бъде оповестена", каза министърът.

Инцидентът с изтребителя МиГ-29 на майор Валентин Терзиев се случи в Черно море край Шабла на 9 юни малко след полунощ, а пилотът не успя да катапултира и е загинал.

15 дни след катастрофата, кутията беше извадена от морското дъно и пренесена със самолет от Варна в авиобазата "Граф Игнатиево", за да се свалят записите в нея и така да се разбере какво е станало във въздуха.

Коментари Напиши коментар

135

ww

преди 6 месеца

И пилота и вдовицата ,са знаели риска на военния летец. По време на учения често има жертви!

134

Анонимен

преди 6 месеца

Дали е поставил калинките или БРЪМБАРИ РОГАЧИ!НЯКОЙ ПОМНИМ КАК ТРЪГНА ОПРЕДЕЛЕНИЕТО КАЛИНКА!ТАЗИ КАЛИНКА Е ДЪЩЕРЯ НА ЕДИН ДРУГАР И УЧИ В ЧУЖБИНА, НО ЖИВЕЕ В НАШЕТО ПОСОЛСТВО! ИДВА В БЪЛГАРИЯ И СЕ НАЗНАЧАВА ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ НА ПОЗИЦЯ В МИН.НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО! БЪРЗО СЕ УТВЪРЖДАВА И ОСТАВА ПРИ ПРАВИТЕЛСТВО НА ББ!ИЗДИГАТ Я ДА СЕ ЗАНИМАВА С ЕВРОФОНДОВЕ И ТОГАВА СЕ РАЗБРА , ЧЕ НАША КАЛИНКА НЕ Е ЗАВЪРШИЛА!ЗАКАЧИХА Я НА РЕВЕРА НА ББ.МАЯ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ ЗА ДАНС,ББ НАПУСКА ПАРЛАМЕНТА,НО е брошка на ББ!

133

Анонимен

преди 6 месеца

ДРУГАРИ, ние нямаме деменция РАДЕВ БЕШЕ ШЕВ НА ВВС! ЦЯЛ ЖИВОТ И НАКРАЯ НА НАЙ-ВИСОК ПОСТ И ГЕНЕРАЛСКИ ПАГОНИ!НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ! СЕГАШНОТО РЪКОВОДСТВО НА ВВС Е ОТ НЕГОВИТЕ ПРОТЕЖЕТА! В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ