fallback

България е сред първенците в черната класация за най-много жертви по пътищата на ЕС. Има ли шанс да намалим жертвите в катастрофите, какво и от кого зависи това - темата коментират експертите Христо Радков и Йонко Иванов.

"Ние винаги сме шампиони по катастрофи и жертви по пътищата. Най-важната причина е самият път", убеден е председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков.

Oще по темата
"В Европа, като тръгнете по магистралите, единствените места, където няма качествени пътища, са Румъния и България. Ето защо и жертвите тук са най-много", коментира той в студиото на "Денят ON AIR". И добави, че освен магистралите, трябва да се ремонтират и обходните пътища.

Според него ако се подобри организацията на движението, извършат се ремонти по пътищата - и ситуацията с катастрофите и жертвите ще бъде различна.

"В България думата държавна политика по пътна безопасност липсва. Там са сложени хора, които не са се занимавали с това. Агенцията по пътна безопасност е по-малка от Автомобилна администрация", коментира председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Той определи като положителна срещата с транспортния министър през седмицата и се надява да не се стигне до протести по магистралите.

"Диалогът се възстанови. Ние настояваме за незабавни промени в "Автомобилна администрация", искаме ревизия на действията на тези хора, които са на толкова високи позиции", уточни още той за Bulgaria ON AIR.

Иванов уточни, че има проблем с провеждането на изпитите за бъдещи шофьори. Таблетите постоянно спират, налага се да се чака с часове старта на изпита по кормуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 2 години

В Англия ме спряха да ми кажат че съм забравил да включа светлините и ми пожелаха приятен път, тук за същото ми донесеха да подпиша фиш, който няма как да обжалвам. Просто английските полицай знаят кой им плаща заплатите, а тукашните не. По добре да плащам данъци там, а не тука.

26

Анонимен

преди 2 години

Проблема е в калпавите и самонадеяни шофьори, които не спазват правилата, липсата на ВСЯКАКЪВ контрол и явно малките глоби, както и в старите, раздрънкани коли, които караме. Пътищата са ясни. И в други страни има лоши пътища, айде сега. В Совения имаше случай - човек си паркира колата зад един камион на своята си улица. Минава покрай шофьора на камиона и той му лъха на алкохол. Човекът звъни идва полиция, глоба - 300 евро за една изпита бира. Това е положението. Невъзможно в БГ

25

Анонимен

преди 2 години

Не само че сме първи, а втория след нас е с наполовина по-малко жертви на глава от населението. И после полицията си била вършила работата, като ти напише някой акт за забравени светлини, ако не го почерпиш.

fallback