Снимка: БГНЕС
"Изразяваме възмущението си от отношението към Милена Славова, от омразата и опитите да затворят устата й." Това посочват от СДС в официална позиция, а повод за нея е блокирането на профила й във Фейсбук, след неин пост за гей парада.
 
"Обидите, блокирането на профила й във фейсбук, соченето с пръст, още повече доказват нашето убеждение, че неолибералните течения налагат обратна дискриминация у нас. Милена Славова е блокирана, защото не подкрепя гей-парада и нарича нещата с истинските им имена! А дали са блокирани профилите на тези, които изляха върху нея лични обиди, заплахи, и не се посвениха да използват език на омразата?! Когато те обиждат – няма проблем. Когато някой, който не ги подкрепя, изрази мнението си, веднага е подложен на публичен линч", казват още от СДС. 
 
Според синята партия Милена Славова е от поколението творци, които са допринесли за победата на демокрацията в България и са го правили от сърце и по убеждение. 
 
Според СДС тези хора трябва да бъдат уважавани и ценени.
 
"И когато изразяват свободно мнението си, е добре да бъдат чути, а не охулвани! Подкрепяме Милена и я поздравяваме за ясната и смела позиция! Човешките ценности и нормалността трябва да бъдат обща кауза на всички здравомислещи българи. В битката срещу налагането на „нова нормалност“ не трябва да се правят компромиси!", завършват от СДС.
Още по темата
 
Пред в. "Монитор" Милена обясни, че възмущението й в социалните мрежи е било провокирано от направено сравнение, публикувано отново във Фейсбук, в което се виждало изображение на знаменосец от едно време и представител на гей парад, който бил със свалени панталони, а знамето се показвало от задните му части. 
 
“Сигурна съм, че не подкрепям гей парадите! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си" - това гласи последвалият пост на Славова, който провокира остра реакция от LGBT общността и доведе до блокирането на профила й.
 
След като изрази позицията си пред Нова телевизия по-рано днес, акаунта на певицата във Фейсбук отново бил блокиран. Нейни приятели и почитатели обаче й изпращали скрийншотове с обидните коментари, които противниците на тезата й пишели по неин адрес. Изпълнителката на "Истина" вече е разговаряла с адвокат. 
 
"Сега обмисляме какво да направим. Със сигурност ще има реакция. Аз не съм нагрубила никого лично, да кажа - този е еди-какъв си. А мен ме нападат с лични обиди, което по нашето законодателство е абсолютно наказуемо. Имаме събрани сигурно 50 изказвания, които са абсолютно отвратителни", обясни още Славова пред "Монитор". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase