Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Добра възможност или само добро намерение е безплатната почивка за учениците на морето, която организират от МОН - темата коментираха пред Нова тв директорът на дирекция "Приобщаващо образование" в Министерството на образованието и науката Грета Ганчева и директорът на 107- ОУ "Хан Крум" Данко Калапиш.

"Имам притеснение, че колегите може да не пожелаят да се включим в програмата, тъй като всеки вече си е направил планове. Това предстои да бъде обсъдено. Програмата е публикувана от два дни, а ние сме в условие на Национално външно оценяване", обясни Калапиш.

"В училището се обучават 661 ученици. По правилата на програмата в нея могат да се включат само 7% от децата. Това за 107 ОУ значи 47 ученици".

"Всички ученици през тази година бяха в особени условия, както и учителите. Всички имат нужда от социализация. От програма, която да ги подкрепи да бъдат заедно. Ние сме направили няколко примерни критерия, които да се взимат предвид от училищата. Те включат по-дългото време, което учениците са прекарали в електронна среда, постигнатите успехи, здравният и социалният статус. От педагогическия съвет могат да изберат и други критерии, които да са подходящи за училището", обясни Ганчева.

Калапиш е на мнение, че за неговото училище най-подходящи от тези критерии са постигнатите успехи и времето онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Мерзост

преди 2 години

Соц дружинки с народни паринки. Моето дете няма да получи нито лев, но се плаща и с моите данъци.

54

Добре е за децата

преди 2 години

но трябва да се мисли за всички деца, а не селективно да ги определят. Как определиха кои деца да ползват безплатна почивка, пак шуробаджанащина, до кога?

53

Анонимен

преди 2 години

До "Господине/госпожо 54" Много е неприятно, когато хора с проблеми в четенето с разбиране са с толкова високо самочувтвие. Макар от друга страна това да е класиката... Но все пак разбирам раздразнението ти от коментарите ми. Вероятно чувстваш, че и ти не се различаваш много от въпросните недостойни представители на професията. Иначе нямаше да си толкова афектирана. Все пак, постарай се колкото можеш да не си от фирата. Така ще помгнеш до колкото ти е по силите и на народа, и на себе си.

fallback