Снимка: БГНЕС
fallback
"Държавните структури в здравеопазването имат нужда от закрила. Всичко е против тях". Това заяви пред Нова тв бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.
 
Той изказа благодарността си към всички, които са застанали зад него след новината за пенсионирането му.
 
"Има много положителни неща, когато те пенсионират. Видях колко много хора ме уважават и ценят. Благодаря на най-прекрасния колектив на НЦЗПБ. Казах им обаче да спрат с протестите, да не дразнят министър Кацаров", каза професорът.
 
Той поясни и защо приема здравният министър като опасност за системата на здравеопазването.
 
"От негови изказвания останах с впечатление, че той е за ликвидиране на голяма част от държавните структури в здравеопазването. Всички когато дойдат без опит в министерството, искат да оптимизират нещата. Като чуем оптимизация, говорим за съкращения", каза още Кантарджиев.
Oще по темата
 
Бившият директор на НЦЗПБ коментира и развитието на коронавируса у нас.
 
По думите му високата смъртността се дължи най-вече на влошеното здравословно състояние на възрастните у нас и слабият контрол на хроничните болести.
 
"Мисля, че имахме успех и спасихме хиляди хора с мерките, които предприехме в началото на пандемията", категоричен бе Кантарджиев.
 
Според него хората трябва да продължат да носят маски в градския транспорт и в моловете. "Ще минат бързо летните месеци и пак ще дойде краят на септември. Тогава рискът от заразяване ще се увеличи отново", смята професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Анонимен

преди 2 години

В тези чистки на първо място се виждат реваншизъм, злоба, завист и циничност. С подобно държание на скъсали синджир кучета не знам до кога ще залъгват хората, че безкористно искали да "правят промяна" за общото благо.

100

Анонимен

преди 2 години

Този безполезен комунистически търтеий продължава да гастролира по всички медии и студия . Логото на всеки български гражданин трябва да е тотално и безмилостно изтребление на комуно-въшкарийте и не-кадърниците като този.

99

Койчо

преди 2 години

А бе стига с този бай шиле.Пука му и дреме за хората с доматения сок нали за година и пловина стана милионер

fallback