Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Две шествия ще се проведат днес в столицата. Едното е в защита на традиционното семейство, а другото е София прайд, което подкрепя хората с различна сексуална ориентация.

В 16 ч. пред Паметника на Съветската армия се събират участниците в София прайд. Тази година е 14-ото издание на ежегодното шествие в подкрепа на равноправието на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър, интерсекс (ЛГБТИ) и куиър хората. Според организаторите "мисията на прайда е да повиши видимостта на тази общност, да поддържа обществения дебат за приемането им и да покаже на нехетеросексуалните в България, че не са сами".

В началото на седмицата Организационният комитет на София Прайд отправи призив към президентството, Министерския съвет, съдебната и местната власт за гарантиране на правата на всички български граждани, припомня БНР.

Преди това от 12.00 със сборен пункт НДК започва Шествие за защита на традиционното християнско семейство. Организатор е сдружение “Род Интернешънъл". Паралелно шествие ще се проведе и във Велико Търново.  Организаторите заявяват, че целта е се даде категорична заявка срещу приетата Европейска стратегия за детето, в която „родителите са дискриминирани, а детето е под ударите на новите "джендър" идеологии“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

SS

преди 2 години

Не им обръщайте внимание на левите резби.Те това очакват да бъдат оплюти за да се правят на жертви.Според мен трябва да има и закон за провокиране на омраза защото гей парада е точно това ! Гнуся се когато има или чета за подобни мероприятия.Направо ми се гади.

111

Православен

преди 2 години

Господ даде шествието на праведниците да мине при прекрасно слънчево лятно време. А сега какъв порой е в центъра на София! Може и някоя гръмотевица да ги удари нечестивците!

110

ляв пидал

преди 2 години

парада защо не се предава пряко по телевизията ?! значи може да предавате военния парад от червения площад , а гей парада в София не може .това е дискриминация към всички леви ! леви , обединявайте се !

fallback