Снимка: БГНЕС
fallback

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира нестихващите протести в защита на пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев пред bTV.

Oще по темата
Според него то е законно, тъй като всеки може да бъде пенсиониран без негово съгласие.Освен юридически аспект обаче пенсионирането на Kaнтарджиев има и човешка страна.

"Единственото, което мога да кажа, е моето голямо "Благодаря" на проф. Кантарджиев и за това, което направи в рамките на тази година и половина, и за това, че Центърът за заразни и паразитни болести през последните години направи много за надзора на заразните болести.

Можем да разчитаме изцяло на този център като научен гръб на министерството в областта на заразните болести и въобще на инфекциозната патология", каза още доц. Кунчев.

Той заедно с министъра на туризма е на инспекция в "Албена", чиято цел е да се запознае с мерките, които са предприети за безопасно лято както на туристите, така и на работещите в курорта. Двамата посетиха и ваксинационния център в курорта. Там 75% от работещите вече са ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 2 години

Бих препоръчал на проф.Кантарджиев да оспори уволнението си и след 1 месец, когато служебното правителство подаде оставка, да се върне на работа. Мисля, че 68-годишната възраст за пенсиониране на професорите не е отпаднала.

103

Анонимен

преди 2 години

Доц.Кунчев, ясно е, че не си професор, но все пак научи някои основни неща: професор може да преподава, т.е. да бъде на работа, до 68 години. Това, че в столицата професор се води всеки втори лекар, е отделен въпрос. Мин.Кацаров го е пенсионирал като обикновен лекар, не като лице с научно звание (титла). Може професорът да няма научна степен д-р на науките - "голям доктор". Напр. бившият мин. на МЗ К.А. се водеше професор, но не беше защитил професорското си звание. В тая държава всякакви неща

102

ДИЛЕМА

преди 2 години

ЗАКОННО Е НО НЕ Е МОРАЛНО.ПРОФЕСОР Е ЧОВЕК ВЛОЖИЛ МОГО ЛИЧНИ УСИЛИЯ. ТРУД И ЛИШЕНИЯ. НЕ ПРОПИЛЯВАЙТЕ ТОВА БОГАТСТВО.

fallback