Снимка: ВВС
fallback

Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29, който изчезна тази нощ при инцидент по време на тактическото учение с бойни стрелби "Шабла - 21".

Пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на длъжност началник на щаб на ескадрила, съобщиха от МО.

Oще по темата
Военноморските сили провеждат операцията по търсене и спасяване на пилота с кораби и вертолети в морето край Шабла.

В нея участват два вертолета "Пантер" от авиобаза "Чайка", две корвети - "Решителни" и "Бодри", минен ловец "Цибър", водолазен катер "Никола Фурнаджиев" и катер на Главна дирекция "Гранична полиция".

Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват издирвателната операция в морски води на 11 км изток-югоизток от Шабла.

Екипи от военни следователи, прокурори и полицаи работят по изясняване на причините за инцидента.

Военно-окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев уточни, че вече е образувано досъдебно производство за допуснато произшествие при управление на бойна техника, при което са причинени значителни имуществени вреди. По думите му работи се по всички възможни версии.

В момента текат разпити на свидетели и се преглежда документацията. Освен в Шабла, следствени действия се провеждат и от експерти на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив - в авиобазата "Граф Игнатиево".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Бецалина

преди 2 години

Чупи-купи. Колко пенсийки отидоха в морето.

54

До 38

преди 2 години

Руски

53

Анонимен

преди 2 години

Още колко български пилоти трябва да загинат, за да изхвърлите руските стари кофи Миг-29...от ВВС? Статистиката е ужасяваща.

fallback