Снимка: БГНЕС
fallback

Чуждестранни туристи ще "залеят" родното Черноморие в  средата на юни. Туризмът обаче остава сред най-силно засегнатите от пандемията сектори. Това заяви председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Светлана Атанасова в ефира на БНР.

"В годините, в които нормално работеше, туризмът даваше над 16% от БВП. Тези приходи вече ги няма. Тенденцията за Европа е, че че сезонът евентуално ще започне от средата на юни месец.", подчерта тя.

Туристическият бранш се надява европейският сертификат за ваксинация да улесни пътуванията на повече туристи от членки на ЕС към България. Страната ни очаква и повече туристи от Израел. Основните очаквания обаче остават насочени към българския турист, който за поредна година трябва да спаси летния сезон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

а стига

преди 2 години

с това море,когато се научат нашите хотелиери да не,,дерат,,кожи ,тогава ще имат работа иначе ще стоят сами на плажа-да са живи и здрави

19

Анонимен

преди 2 години

За какъв туризъм говорим Елените, Влас, Сл. Бряг, Несебър, Равда и Ахелой чспоред мен това не са туристически комплекси отдавна статутът им трябва да е на един средно голям град и да се спре с кръщаването им като отделни комплекси.Вътре в този град кипи един отвратителен хаос и борба кой да дръпне левчето на туриста, ако това е правене на туризъм крайният резултат е точно този който е на лице.

18

ала бала

преди 2 години

Хубавото е 4е които напусне туризма веднъж и си намери нормална работа пове4е никога даже и не се замисля да се върне пак или поне пове4ето са така,та интересно Бг туризъм с кого или по-то4но с какво ще работи и как ще бъде ценово и ка4ествено конкурентоспособен на останалите

fallback