Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на енергетиката Андрей Живков и екипът му настояха за пълна мобилизация за наваксване на натрупаното закъснение при изграждане на междусистемната връзка Гърция – България (IGB).

При посещение на място на обекта бяха очертани текущите проблеми при строителството и бяха набелязани мерки за тяхното отстраняване, съобщиха от министерството. Към момента предстояща е реализацията на ключови етапи от строителните дейности - преминаването под р. Марица и под яз. "Студен кладенец".

Изпълнителите на строителните дейности от J&P AVAX S.A. потвърдиха ангажимента си да спазят последно договорения срок за завършване на строителството и пускане на връзката в търговска експлоатация.

Според този срок търговската експлоатация на IGB трябва да започне от средата на следващата година, след като изграждането на връзката бъде завършено до края на 2021 г.

От страна на Министерството на енергетиката бе потвърдена готовност за пълно съдействие на проектната компания и на изпълнителите на строителни дейности при комуникацията им с държавните органи за ускорено административно обслужване.

Още при встъпването си в длъжност министър Живков и неговият екип се ангажираха, че усилията за ускорено завършване на връзката ще бъдат сред техните основни приоритети, посочват още от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Milka

преди 2 години

До 66Смях, една Мика каза..... Тази дълбоко затънала в социализъма жена, най добре да си гледа старините, за да не става за смях.

12

НЕМА ПАРИ

преди 2 години

От дека ще крадете милиарди за ненужни коректори ..

11

Обективен

преди 2 години

3 милиарда от нашия джоб,за газова връзка между Сърбия и Русия..12 г. Забавяне на интерконектора на Гърция бори осигурено европейско финансиране.Абе,аз ли не съм в ред или тука има съзнателен съботаж на интересите на България от страна на тиквата?Но, Тиквата е непогрешим..Значи , аз не съм в ред..

fallback