Снимка: Президентство
fallback

Постигането на ефективни резултати в борбата с корупцията изисква обединяване на усилията от партньорските държави. Това заяви президентът Румен Радев на среща с Пол Ахърн - първи заместник-помощник секретар в Министерството на финансите на Съединените американски щати.

На срещата, провела се днес на „Дондуков“ 2, присъства и американският посланик в България Херо Мустафа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Oще по темата
Държавният глава посочи, че българското общество се намира във важен момент от своето развитие и има огромни очаквания от страна на гражданите за възстановяване на доверието в държавността и за повече прозрачност в работата на институциите. 

Затова искаме хората, които заемат важни постове в управлението на страната да бъдат открити, както и всички магистрати. Да има прозрачност по отношение на банковите им сметки и имуществото им, независимо дали у нас или в чужбина, подчерта Румен Радев.

По думите на президента инвестицията в прозрачност и борбата с корупцията е не само защита на националната ни сигурност, но и на икономическите интереси и гражданските свободи. От решителните стъпки в тази насока зависи и възстановяването на бизнес средата в България.

Обща бе позицията за необходимостта от още по-активно партньорство между България и САЩ в борбата с организираната престъпност и корупцията и за укрепване на върховенството на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

анонимен

преди 2 години

До пенсионер НИМА! И В КАКВИ КОРУПЦИОННИ СКАНДАЛИ Е ЗАМЕСЕН ПРЕЗИДЕНТА??? ИЛИ СИ ПРАВИШ ВЯТЪР НА УСТАТА И БЪЛВАШ ПРОСТОТИИ. КОГА БОКО СИ ХОРТУВАШЕ С ПОСЛАНИЧКАТА НА САЩ НИЩО НЕ КАЗВАШЕ А СЕГА ДВЕ В ЗЪБ ГИ ВЗЕМАШ. ГЛЕДАЙ СИ НИЩОЖНАТА ПЕНСИЙКА И НЕ КОМЕНТИРАЙ.

61

123

преди 2 години

Само така Радев, изчегъртай ги! И да върнат парите! Защо Шиши и Боко не са арестувани? Има ли друга държава, в която може премиер да рекетира бизнесмени без последствия? Уволнете Гешев, в България имаме спешна нужда от работеща прокуратура!

60

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Няма нужда от борба с корупцията, а стрелба от упор срещу корупцията. Като започне някой да ми се бори срещу нещо вече става ясно, че борбата край нема да има. Радев, ти си левият лрак, а Борисов десният на едно и също Кремълско чудовище. Радев,ти си POUTKA ! Долу републиката Ви, мафиоти селяндурски! Да живее Българската Свещенна Монархия ! Да живее Негово Величество Цар Симеон Втори !

fallback