Снимка: БГНЕС
fallback

Управителният съвет на Българската банка за развитие отказа да предостави информация за кредитните досиета на одитния комитет. Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков на брифинг.

Информацията за кредитните досиета е готова, няма да ви я дадем, цитира той отговора на банката.

Петков каза още, че за него това е нарушение на закона и ще сезира БНБ.

По никакъв начин дори одитният комитет, назначен от мен, няма достъп до тези досиета, подчерта министърът и допълни, че това е от голям обществен интерес, защото банката е финансирана с нашите данъци.

Той уточни и че това не е атака и въпросителна за ББР, защото банката е много ликвидна, в перфектно състояние, но иска сигурност и прозрачност, че кредитите са дадени "по правилния начин".

Искам тази банка да заработи перфектно до края на този мандат, каза министърът и обясни, че това означава малките и средните фирми да имат достъп до финансовия й ресурс.

Двамата с финансовия министър Асен Василев обсъждали именно това, че биха насочили тези средства изключително към малки и средни предприятия.

Той изрази надежда БНБ да влезе в правомощията си и да задължи ББР да действа по закон.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

291

Анонимен

преди 2 години

Смятай за кви кражби става дума в тая банка.Гробаджии са я фалирали тая банка ит момента, в който Пеевски е прибрал 10 милиарда кредите.Аз на това му викам ктб 2

290

Анонимен

преди 2 години

Тоя клоун, кой го сложи за министър

289

куку

преди 2 години

Тоя в Харвард е бил голяма куха лейка .Има банкова тайна който не е минал на одобрение от БНБ не може да борави синформацията. Явно иска за два месеца да събере информация за конкуренцията и да изкара някой лев от продажбата и

fallback