Снимка: БГНЕС
fallback
"Средствата, които в момента не се изплащат, по данни на нашите колеги – това са парите за подкрепа с оборотен капитал на малки и средни предприятия, засегнати от COVID кризата. Това са така наречените 20 процента за нашия бранш, които се изплащат като компенсации, когато обектът е затворен със заповед на здравния министър". 
 
Това коментира в ефира на Нова тв председателят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов.
Oще по темата
 
По думите му след преговори с предишното правителство са били договорени пари за месеците от ноември до март. 
 
"Това бяха парите, предвидени за дневните заведения. Беше предвидена и подкрепа за нощните заведения и през април, защото останаха затворени. Това, което в момента не се изплаща, или се забавя доста време, са компенсациите за дневните заведения за март и средствата за нощните заведения за април", посочи Коларов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

до ОБЯВА В

преди 2 години

И откъде - накъде държавата ще сипе пари на ресторантьори и чалга дискотекаджии?Да не са ми орали и копали на нивата?Аз от 30 г. имам частна фирма, през какви ли не идиотии съм минал,но държавата само ме дере, 5 лв.никой не ми е дал даром.Точно заради ресторантьорите миналата година ме задължиха да си сменя касовия апарат,защото тези тарикати имали по няколко и правили фалшификации.Крият 90% от оборота с което не само че не плащат данък печалба,но и крадат ДДС, а държавата им помага

10

=

преди 2 години

слави наркомана и на десито льотчика ще ви оправят.само не забравяйте вазелина, защото със сигурност ще боли.

9

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 2 години

АМИ , КОЙТО УПРАВЛЯВА СЪС СВИТ ЮМРУК ДА НАМИРА И ПАРИ.....А, НЕ САМО ДА СЕ ПРАЙ НА ВЕЛИК...

fallback