fallback

Продължава разминаването между ресторантьори и служебното правителство за изплащането на ковид помощите. Собственици на заведения са готови и на крайни действия. Според служебния финансов министър бюджетът е в тежко състояние, а заделените средства от предишното правителство не са реални.

Мартин и Михаил са собственици на заведения в Русе и Варна. Общото между двамата е, че помощите от държавата за бизнесите им са спрени.

Oще по темата
"Няма как да помогнат мерки, които не са дошли навреме. Последно получихме за месец февруари. Ако се надяваме на държавата, трябва да затворим още утре", сподели управителят на пицария Мартин Вълев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Голяма част от нас нищо не са получили и нямат информация защо не са", уточни собственикът на верига заведения Михаил Николов.

Михаил обаче е готов дори и за протест, ако не бъдат изяснени всички неизвестни около предходните икономически мерки. Според него секторът не се възстановява, а задлъжнява още повече.  

Служебният министър на финансите отчете подобрение в сектора, но заяви, че се подготвя и нов пакет от мерки.

Позицията на служебното правителство е, че са изплатени голяма част от ковид мерките за април и май. Според Съюза на хотелиерите и ресторантьорите средствата все още не са достигнали до тях.

"Явно всяко правителство си прехвърля ангажиментите", уточни председателят на СХР - Русе Красимир Иванчев.

Идеята на служебното правителство е новите мерки, които се очаква да бъдат предложени, да облекчат административните процедури и да увеличат ликвидността за малките и средни предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 2 години

Вие когато строихте хотели и вземахте ресторанти под наем питахте ли държавата? Откъде накъде тя ще ви помага при вече отворени ресторанти и хотели? Бившият ви френд Боце от Банкя не е вече премиер, та да делите с него печалбата.

71

21992

преди 2 години

Нали са отворени вече заведенията, за каква помощ хленчат пак? Тези частници много харесаха социалистимеските мерки. да не изобретят отново дървен камък под формата на социалистимески капитализъм... Всеки частен предприемач печели от бизнеса си, но си поема цялата отговорност и всички рискове.

70

Мара

преди 2 години

Само да попитам, кой помогна на строителния бранш и свързаните с него производства през кризата 2009-2010г., която остави стотици без работа и много фирми просто изчезнаха. После години наред имаше бавно възстановяване със собствени сили и стремеж за подобряване на строителния продукт. Защо сега с пари от данъците ни да се подпомага един частен бизнес, който дори не желае да прояви усилие да подобри работата си. Не е ли показателно защо хората ходят в Гърция и Турция!

fallback