Снимка: "Софиямед"
fallback

На 53-годишна възраст е починал доц. Димитър Марков, началник на Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ "Софиямед", съобщиха от здравното заведение

Доц. Марков е сред най-изявените съдови хирурзи в страната, извършил редица уникални за България оперативни интервенции и внедрил множество иновативни методи за съдови реконструкции и миниинвазивни техники в съдовата хирургия.

Той е работил 13 години в екипа на проф. Александър Чирков в клиниката по съдова хирургия в "Света Екатерина", по-късно в отделението по съдова хирургия и ангиология на "Токуда болница София". Участва активно в екипа за бъбречни трансплантации към УБ "Александровска". Началник е на Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ "Софиямед" от 2014 г.

Има над 40 научни труда и публикации; научните му интереси и работа са и в областта на бъбречната трансплантология, хирургичното лечение на ААА, каротидната хирургия и др.

България изгуби още един достоен и изявен лекар, невероятен професионалист в своята област и уважаван колега в медицинските и научни среди. Поклон пред паметта му!, пишат от болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВ тая нефункционираща като болница болница всичките гласуват за герб

42

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТам всички са ваксинирони щото са с връзки и са прости

41

Анонимен

преди 3 години

Това докторите са много просто племе, нашибаха си първи (с връзки) ваксините-убийци и сега *** като мухи, от тази само болница са няколко умрели внезапно вече, чакаме и следващите некролози...

fallback