Снимка: БГНЕС
fallback

Провали се срещата между осемте фирми, получили най-големи кредити от Българската банка за развитие (ББР), и служебния министър на икономиката Кирил Петков.

Oще по темата
Нито едно от дружествата не дойде на насрочените за днес разговори с министъра.

"Получихме отговори на нашите запитвания от шест от осемте големи кредитополучатели на Българската банка за развитие. Единствените две компании, от които не получихме отговор в този момент, са "Благоевград БТ" и фирмата "Транспект" АД. Но всичките шест поне, което е добрата новина, казват, че си плащат заемите и нямат забавяне. Така че от тази гледна точка аз съм много щастлив“, каза Петков, цитиран от БНР.

Вчера бе провалена и срещата на министъра с Надзорния съвет на банката, след като на нея се яви единствено председателят Стамен Янев. След това министърът освободи другите двама членове на надзора.

Министър Кирил Петков съобщи за сигнали от малки и средни предприятия за отказани към тях кредити от ББР. Той цитира подобен сигнал и призова дребният бизнес да информира министерството за подобни откази.

"Този тип сигнали за нас са много ценни, защото ние искаме тази банка да започне да работи за малките и средни предприятия. Министерството е отворено, както виждате, всичко ще е много прозрачно, да можем да насочим капитала, който е в банката в момента по най-правилния начин", обясни Петков.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Анонимен

преди 2 години

Тази банка е използвана за обслужване на на малки, а на големи фирми. Всички в нея: УС, НС са били слуги на Киро Гела и Пеевски. АКо имате яко дупе дайте членовете на двата съвети на прокуратурата и поне една седмица разгласявайте имената на наглите клиенти на банката

102

ББ

преди 2 години

До Анонименхаха имаме си Законодателство,реве за спазването на Законите,Законите ни са добри,проблема е,че не се спазват и има вратички или грубо погазване от гроб чиновници,уволнения и сезиране на прокурорите г-н Министър,прокуратурата е статистическа и обслужваща мафиоти но ще е до време...ще си платят разбира се,Подкрепа и Уважение за смелостта г-н Министър!!!

101

Анонимен

преди 2 години

Какви помощи бе? Това са кредити с лихва над средната в България. Повечето фирми няма и да кандидатстват за кредит в ББР, а ще се насочат към някоя друга банка. Единствената полза досега беше, че са давали големи кредити. За разлика от другите банки. Частните банки вият на умряло, че лихвите по кредити за 2 млрд. отиват в държавата, а не при тях. Именно заради това Харвардчето иска ограничения или закриване на ББР. Той работи срещу интереса на България.

fallback