Снимка: БГНЕС
fallback

Правителството назначи нови областни управители на областите Варна, Добрич, Силистра и София, като освободи  временно изпълняващите длъжността.

Oще по темата
За областен управител на област Силистра е назначена Ели Тодорова. Притежава висше юридическо образование от СУ "Св. Климент Охридски". Била е два мандата председател на Адвокатска колегия - Силистра. В периода 2003 г. - 2007 г. е била общински съветник в Общински съвет - Силистра, съобщиха от правителствената информационна служба.

Васил Карапанчев е назначен за областен управител на област Добрич. Дълги години е работил в системата на МВР и ДАНС, като включително е заемал длъжността директор на ТД "Национална сигурност" - Добрич при ДАНС от 2010 г. до 2014 г. Висшето си образование е получил в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Митко Михайлов е назначен за областен управител на област София. Притежава дългогодишен административен и управленски опит, заемал е ръководни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта. През 2015 г. е заемал поста зам.-председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Притежава висше икономическо и юридическо образование.

За областен управител на област Варна е назначен Марио Смърков. Дълги години е работил в системата на МВР, като от 2015 г. до 2017 г. е служител в ГД "БОП".  През последните години работи в частния сектор. Юридическото си образование е получил в Техническия университет във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

близашки-така чистеш

преди 2 години

Аналогична промяна беше направена и в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса като представители на държавата са освободени бившите заместник-министри Бойко Пенков и Людмила Петкова. Новите членове са директорът на дирекция в МЗ доц. д-р Мариана Василева и заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев, който е определен и за председател на Надзорния съвет на НЗОК.

20

Анонимен

преди 2 години

да припомня на герберската из-метЩе има още една серия промени в областните управи, уточни служебният премиер Георги Близнашки, след като обяви, че днес кабинетът сменя още трима губернатори - на Стара Загора, Варна и Перник.Начело на областните администрации в Стара Загора и Варна застават адвокатите Димитринка Петрунова и Стоян Спасев, а в Перник председателят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Петрова.

19

Анонимен

преди 2 години

В сравнение с чистката на герберското служебно правителство на Близнашки това още нищо не е.

fallback