Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

За сериозната ескалация на насилие в Израел и палестинските територии са разговаряли премиерът Стефан Янев и посланикът на Държавата Израел Йорам Елрон.

Министър-председателят подчерта, че военното решение не е решение и призова за прилагане на ефективен дипломатически подход, съобщиха от правителствената пресслужба. В този контекст България подкрепя всички дипломатически усилия на ниво ЕС и ООН, както и на международните партньори за деескалация на напрежението.

Премиерът Янев използва възможността, за да приветства стъпките, които Израел е предприел за намаляване и предотвратяване на напрежението и за гарантиране на свободата на религия в Йерусалим.

В хода на разговора акцент е бил поставен върху двустранните отношения, които имат здрави основи и които днес се развиват ефективно във възходяща линия - в дух на взаимно доверие, сътрудничество и приятелство.

Премиерът Янев отбеляза, че България и Израел са тясно свързани исторически, като днес връзките са силни и се основават на общи интереси и сътрудничество в редица области от взаимен интерес

В рамките на срещата бяха обсъдени нови перспективи за задълбочаване на ползотворното взаимодействие на двете държави по ключови въпроси от взаимен интерес, включително по отношение на иновациите, киберсигурността и отбраната, медицината, управлението на водните ресурси и туризма. Обърнато е било специално внимание на доброто сътрудничество в сферите на образованието и културата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

полковник Колев

преди 2 години

Не разбрахте ли че с това "племе" не може да се живее в мир и разбирателство??? Толкова са нагли и нахални че дори и на тях им пречи това....

6

Анонимен

преди 2 години

То ЕС и САЩ мълчат за израелските терористи които избиват мирни хора и деца ,но плашат Беларус ,браво на Лукашенко ,никой няма право да,се меси в вътрешните работи на Беларус или Русия еврогейския съюз да си наляга парцалите и дасихра ят и пият мюсюлманските терористи

5

Анонимен

преди 2 години

И тук може да стане така, ако продължим да отглеждаме бъдещите си унищожители, които имат само права, но не и задължения.Имам предвид платените гласопРодаватели.

fallback