Снимка: Facebook/Иво Драганов

Шейсет и трима лауреати на най-високите награди за принос към културата - “Златен век”, получиха грамоти със смислови грешки - слети думи и повторение на фрази. Такива се получават при редактиране на текст с компютърна програма, но явно после никой не е прочел окончателния вариант, стана ясно от публикации във Facebook.

Освен това припомняме, че името на празника 24 май е Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука /не писменост/, просвета и култура и на славянската книжовност.

“Минало е през очите на поне трима-четирима човека от Министерството на културата, отговорни за церемонията, но явно никой не чете. Факт, как да се отрече. Наредих на пиара на Министерството на културата да се извини и да бъдат отпечатани и незабавно разпратени нови хубави грамоти. Бях на церемонията, купчината с грамоти беше пред мен, но кой да подозира грешка? Едва ли този, който ги е подготвял за печат, е гледал съдържанието. Някой ще понесе отговорност, но дребните камъчета обръщат колата”, каза изкуствоведът Борис Данаилов - началник на кабинета на министър Велислав Минеков, цитиран от „24 часа“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase