fallback

За поредна година в Търново абитуриентите дефилират като холивудски звезди по червен килим. Тази година 750 зрелостници поемат по новия си път. Първи отпразнуваха своя бал възпитаниците на Гимназията по туризъм, които са най-подготвени веднага да започнат, да практикуват професиите си.

85 абитуриенти от Гимназията по туризъм вчера дефилираха по червения килим в центъра на Велико Търново.

"Парти на макс като за големи ученици, а от утре вече големи хора", сподели Росен Чавдаров.

След незабравимата нощ на бала, зрелостниците се впускат в реалния живот. В Гимназията по туризъм имат практики в реална работна среда като готвачи, сервитьори, аниматори, което им дава висок шанс за реализация.

"Голяма част от тях са участвали в международни проекти, въпреки кризата, която затрудни някои участия", разказва учителят Евгени Коев.

"Готови сме за живота, не всеки, но всеки има план, надявам се, да го изпълним този план и да постигнем големи неща в живота", каза абитуриентът Стефан Мишев.

"Това е краят на училището, но и началото на нов живот, все пак трябва да ставаме по-самостоятелни", сподели Иван Петков.

"От утре се хващам на работа или учене, нямам избор", категоричен е Цветомир Димитров.

"Тази година 2020-2021 г. беше много благодатна по отношение на наблягане на качеството на образованието, с разкриването на пет STEM - центъра, с превеса на професиите над профилите, всяко училище има свой облик и всяко може да дефилира гордо по червената пътека", посочи Пенка Игнатова, дирекция „Образование“:

Тази година във Велико Търново изпращат 750 абитуриенти при спазване на противоепидемичните мерки.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

"Това е работа на държавата - да осигури на всеки с възможности да върши нещо, което обича."................................................................ХАХАХАХАХАХА, кой тага жестоко те излъга??? Работата на държавата е да не ти пречи в живота и НИЩО ДРУГО! Колкото по-бързо го разберете толкова по-бързо ще успеете в живота...

19

Анонимен

преди 2 години

Ей,деца!!! Преди 45 г. и аз бях млад и хубав абитуриент. Сега ни млад ,ни хубав. Нямаше червен килим тогава. Да сте живи и здрави и успех в живота.

18

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Катунджиите от родата на Доган,Паси и Киро Фалшивата водка далеч от етнически чистите българки,защото това,което идва е ад...същински ад за всеки потомък на Авраам злодея ,който си е точил или си точи пишленцето за български жени. Ад ...неизбежен ад ! Вече не само няма време,но и няма къде да бягат.

fallback