Снимка: БГНЕС
fallback

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев се извини на медицинските сестри заради свое изказване.

Съсловието се обиди от думите му по адрес на шефовете на служби и директори в МВР, че да се криеш в болнични подхожда на медсестри, а не на мъжки момчета.

Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) изрази възмущението си в отворено писмо.

Цялото ни съсловие е поразено и отвратено от това нелепо изказване. В днешните тежки времена, в които хората в целия свят изразяват благодарността си към тези, които се грижат за болните съпричастно, компетентно, професионално и с риск за собствения си живот, от устата на говорителя на правителството идва оценка за съмнителни качества и недостойно професионално поведение на медицинските сестри, пишат те до служебния премиер, президента и здравния министър.

Ако само медицинските сестри, които са в пенсионна възраст, бяха излезли в неплатен отпуск, то българската системата на здравеопазване щеше да рухне, пише още в него.

"Имам по-рязко говорене обикновено, възможно е да правя грешки, но в казаното от мен няма умисъл и агресия. Уважавам не само медицинските работници, а всеки български гражданин, който съвестно си върши работата. Извинявам се, ако някой се е почувствал засегнат", каза Кутев днес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Стоян

преди 2 години

Извинил се нямало умисъл?!Да бе повярвах ти,вие така мислите за народа бе.Трябва ли да ти напомням думите на Алгафари приди няколко години когато беше ваш пиар и след това ви заряза,беше потресен от думите които чул в централата ви за пенсионерите-оф пак ли трябва да ходим е при тези смръдливите.Отвратително,гнусно.А наглана Нинова представете си цитирам я- Да се грижим за нашите майки и бащи.Безсрамие

95

анонимен

преди 2 години

Ето това са новите лица с новия облик и морал.Да не говорим,че за никого не е добре първо да говориш,после да мислиш,но за политик хептен.Ако бяха го направили вече бившите от Герб,щяха да ги разпънат на кръст.Но понеже на новите им позволено всичко в името на "промяната",коята си е чиста подмяна,то очите се затварят и свенливо се мълчи.Ало,другарю Радев няма ли да поискаш оставка на този свой кадър?

94

Анонимен

преди 2 години

bravo miachi i chistachi ot chujbinskata bulgariika! ;)

fallback