Снимка: БГНЕС
fallback

"Бях отстранен в петък вечерта след работно време. Разбрах от медиите за прекратяването на правомощията ми". Това заяви вече бившият главен секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и за освобождаването му от длъжност.

Той заяви, че отстраняването му е политическо решение, вероятно поръчано от някого.

"Аз почти не съм търсен. Заявих си желанието за работа, попитах какви указания има към мен, защото е нормално нов министър да иска да промени нещо. Докладвал съм каквото е имало да докладвам. Но аз не бях търсен за нищо, мен все едно ме нямаше", допълни още Иванов и заяви, че нито е бил в болничен, нито в отпуск. "Посрещнах министъра в първия работен ден, когато дойде тук. Посрещнах го на входа. Никога няма да се скрия. Аз съм офицер, мъж на честта, такива неща не са ми присъщи."

"Не съм обиден от това, че съм отстранен. Всеки, който поеме поста на главен секретар, знае, че няма как да се пенсионира на него. Тази позиция е създадена за да има ясно разграничение между политиката и ръководството на МВР. То е създадено именно заради това - когато има политически сътресения, да няма професионални сътресения", каза той.

Бившият главен секретар бе категоричен, че по случая с битите протестиращи са извършени проверки и са наказани служители на МВР.

"Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава. Не съжалявам за нищо, което съм направил. Мисля, че през цялото време моите действия са били в името на върховенството на закона, за опазване живота и здравето на българските граждани, за опазване на обществения ред. Не се срамувам от нищо. Не се крия", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

Анонимен

преди 2 години

Ти нямаш глава......

135

DDD

преди 2 години

Интересно от какво си горд, му.хльо?

134

Интересно

преди 2 години

Всякакви коментари се трият тук, а някой пси перверт си го/я оставят да приканва регулярно да видим "нейната" тийн пОт-ка. Моля админите да направят веднъж нещо свястно и да блокират това объркано създание. Предварително благодаря.

fallback