Снимка: flickr
fallback

Половината от работодателите в България биха запазили дистанционните форми на работа и след като отпаднат противоепидемичните мерки, показва проучване на Българската стопанска камара.

55 на сто от работодателите у нас са въвели дистанционна работа в своите компании след установеното извънредно положение преди една година.

90% обаче прилагат смесена форма на работа - от дома или от офиса, а друга част от бизнеса организира служителите си в определени дни от седмицата да работят от разстояние, а в останалите присъствено, предаде БНР.

Проучването показва още, че въпреки широкото прилагане на дистанционната заетост, съществува непознаване на правата и задълженията на работодателите и служителите при работа от разстояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 2 години

Не бих се върнал в офиса, дори и да ми намалят заплата. Преди пандемията имах по минимум 10 лв на ден при положение, че ходех с градския и често си носех храна от вкъщи, това е 200- 300лв за 20раб.дни. Пътуване по 2часа на ден, висенето по спирките и блъскане в градския ме натоварваше дори повече от задълженията в офиса.

36

Анонимен

преди 2 години

Не съм ITи работя дистанционно от началото на пандемията, и преди това сме имали home office по няколко дни в месеца. В офиса не искам да се връщам, пътуване, задръстване, липса на парко места и т.н. От вкъщи върша повече работа. В офиса до 10ч се пият кафете, някой те занимава с глупости, 3ти разказва къде е почивал, клюки за този и онзи и съсредоточаването е трудно.

35

Не е достатъчно

преди 2 години

Още няколко епидемии да ги тръшне бизнеса и да им дойде акъла специално за професиите, които могат да се практикуват дистанционно трябва да се предоставя 100% дистанционна работа. Като не дистанционно не винаги означава работа от вкъщи и не значи изолация, а напротив повече време и социални контакти с жена, деца, близки хора и приятели. Например мога летния сезон да работя от остров на морето, а жената и децата да се радват на дълга почивка и на парите от татко им работещ 100% remote

fallback