Снимка: БГНЕС
fallback

Стамен Янев отново е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, обяви служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Янев бе заместник-министър в правителството на Борисов, но отново поема оперативното ръководство на стратегическата агенция, която ръководеше преди това.

Рокадата министър Петков обясни с търсенето на най-подходящия професионалист, предаде БНР.

"Максимална ефективност, максимален опит, координация с другите заместник-министри, които се познават много добре, така че да имаме най-добър отзвук и реално да се опитаме да вкараме, да имаме истински успех. В нашето време на тези 60 дни искаме да имаме максимална ефективност. Чуждите инвестиции, между другото, са едно от малкото места, където може да се влее така нов капитал в икономиката", каза Петков.

Икономическият министър ще работи с трима заместници, това са Калина Константинова, Яна Балникова и Ирена Младенова, която за трети път ще е заместник-министър.   

Бившата вече шефка на БАИ Десислава Трифонова заяви пред журналисти, че начинът на освобождаването й е реваншистки.

"Днес в 11.00 часа Стамен Янев нахлу като мутра в БАИ и ме изрита. Беше ми връчена заповед за освобождаване без предизвестие. Не разбирам защо бях изхвърлена по този начин", коментира Трифонова.

Според нея няма нередности в агенцията, нито мотиви за смяната й. Трифонова каза още, че не е член на ГЕРБ, а е била на поста като експерт.

"Министърът дори не ме познава, за да е недоволен от работата ми. Това ли е начинът за управление на държавата в момента? Това се случва пред очите на инвеститорите", заяви още освободената директорка, според която са постигнати рекордни резултати от агенцията в период на криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 години

А га плюскаше кифтетата ни ривеше Десиславо!!!

32

Анонимен

преди 2 години

Се, Бойката на кого вика "с опол" ?

31

Анонимен

преди 2 години

Гербавите калинки трябва да са благодарни, ако само ги уволнят!Защото заслужават и шутове в алчните неграмотни диpници!

fallback