Снимка: БГНЕС
fallback

Хартиени рецепти ще се издават и обработват до края на май, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Предписването и отпускането на лекарствени продукти само с електронни рецепти влиза в сила не по-късно от 1 юни 2021 г.

От НЗОК уточняват, че в днешния брой на Държавен вестник са обнародвани измененията в Наредба за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти.

Oще по темата

Издадените от 1 до 6 май, включително, хартиени рецепти, се изпълняват по досегашния ред, което означава, че се изпълняват и рецептурни бланки на хартиен носител.

НЗОК е информирала регионалните си подразделения да запознаят своевременно договорните си партньори - лекарите в първичната и в специализираната извънболнична помощ, както и работещите в аптеките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

Системата с пръстовите отпечатъци се сриваше през ден. На кого да наритам ***, ако и с тази се случи така?

13

Анонимен до 9

преди 2 години

Много си е грамотен даже. Ко праим в случаите, когато кметът на селото ходи да купува лекарствата от най-близкия град на 5-те старчока в селото?!?! Може би ще му трябват всичките им лични карти? Сигурно и пълномощно, че им използва личните данни? Тотална тъпотия.

12

...

преди 2 години

Това с електронната рецепта е пълна ГЛУПОСТ! Особено в БГ варианта му! Не за друго ами само вижте как ще бъде реализирано!? Очаквах, че ще си дам личната карта в аптеката, която м/у другото трябва да има сертификат за работа с лични данни вече, и след това ще се види коя от рецептите ми е валидна! Отделно, че вече с една рецепта ще можеш да вземаш лекарства само един път! Т.е. ако всеки месец ти си вземаш лекарства ще трвябва всеки месец да ходиш до личния лекар! Или друг такъв! Ко да ви кажа ..

fallback