Снимка: БГНЕС

Владимир Каролев е настанен в болницата в Разлог в хирургичното отделение с множество политравми, включително и черепно-мозъчна. Засега състоянието му не позволява той да бъде транспортиран в София.

Той e oткрит в бeзcъзнaниe, нo жив, след близо 9-часова операция в Пирин от Плaнинcкaтa cпacитeлнa cлужбa в Бaнcкo.

Cпacитeлитe ca гo oткрили в рaйoнa нa Жaбeшкoтo eзeрo в 0,40 ч тaзи нoщ. Той изчезна в неделя, докато кара сноуборд в планината. Предполага се, че Каролев се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит с късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал.

Още по темата
"Можеше да бъде използван хеликоптер. В България обаче няма такова чудо и нещата ще се случват девет дни с камили", категоричен е Методи Баневски от Планинската спасителна служба

Рано сутринта около 5 ч. Владимир Каролев е докаран в Спешния център в болницата в Разлог, където веднага е бил прегледан. Сформирана е бързо комисия от специалисти, която да прецени какво е състоянието му и какво да бъде лечението му.

Каролев от години кара сплитборд и съм сигурен, че има туристическа застраховка за инциденти в планината, каза неговият приятел Горан Иванов.

Според него най-вероятната причина за инцидента е падане, а не технически проблем в екипировката.

"Много рядко кара сам. Обикновено винаги има някой с него. Било то и с още един човек. Владо е планинар от доста години, може би 40. Винаги е подхождал отговорно, даже сме си говорили как се реагира в подобни ситуации", разказа пред bTV Иванов.

Коментари Напиши коментар

82

ЧИТАТЕЛ

преди 1 година

Толкова много се писа и говори, а никой не казва, че всъщност става дума за обикновенманяк, който нему пука от нищо, гледа да си направи кефа, а после други да го спасяват, и всички да плащат.Ами като ходи там където не трябва, ясно е че ще пада, но не е ясно защо трябва да го спасяваме. Чак министърт и директорът на Пирогов се загрижиха. Защо ли?

81

65

преди 1 година

Я ти, анонимен 90,не намесвай Господ.По твоят закон за честен и нечистив, всички наркобарони у нас да са измрели,а сводниците, а тези дето съсипаха заводи и оставиха хората да гладуват.Баневи например.

80

Анонимен

преди 1 година

Никой още не знае,ще го бъде ли или не.Самията Балтов казва,че все има още опасност за живота на Каролев.От тук нататък живота му зависи или от Господ,ако е честен или от друг ако е нечестив.