fallback

Фалстарт на системата за електронни рецепти. От 1 май трябваше хартиените рецепти да останат в историята. Заради забавяне обаче здравният министър внесе предложение за отлагане с още 2 месеца.

Красимир Иванчев е собственик на верига аптеки. В бранша е от близо 30 години. Казва, че от години се говори за въвеждането на електронната рецепта, но е трудно прилагането им на практика.

"Пак по някакъв начин всичко се разминава и българският гражданин не може да се наслади на това облекчение. В ЕС е 13-14 година, навсякъде това го има, просто в България не се получават работите", каза той.

"Първо трябва да има правителство, работещо. От няколко месеца се говори, от началото на годината, че ще започне, но до момента все още няма развитие", посочи фармацевтът Албена Атанасова.

Въпреки неяснотите, хората смятат, че въвеждането на електронните рецепти ще ги облекчи, предаде Bulgaria ON AIR.

До обнародването на предложението аптеките нямат право да изпълняват хартиени рецепти, издадени след 30.04.2021 г. Ако го направят, те попадат в параграф 22 и рискуват да са в нарушение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 2 години

ГЕРБ и ВМРО са структура за крадене на нашите пари.Всичко което спира потока за крадене няма как да се въведе.На политиците не им пука за нас.Те гледат на нас като на клиенти,които могат с измами да ги използват.На нас са ни необходими няколко поколения ,за да разберем това.Така беше с комунизма, сега е същото с фалшивата демокрация у нас.У нас само крадене и никаква демокрация.

43

Анонимен

преди 2 години

Не е защото няма умни хора в редиците на ГЕРБ и ВМРО ,а защото има много престъпници. Щом в Македония се въвежда електронната система преди 10 години ,при нас единствената причина да не се въведе е че се краде много.

42

Анонимен

преди 2 години

В Македония отдавна има електронна рецепта и не само има и електроно досие на пациента.Всичко което носи пациента при посещение на лекар е една карта наподобяваща лична карта с чип.И не само рецепта ОПЛ(личния лекар),му записва час на пациента при специалист за консултация,за операция или за болнично лечение.Няма ги опашките за записване на часове,за изписване на лекарства и.т.н.При нас се отлага ,защото се краде много от парите за здраве.

fallback