Ще ви запознаем с няколко сигнала, които пристигнаха в платформата на Helpbook.info през последните дни. Изпратиха ни снимки на пешеходен тротоар, чиято широчина не отговаря според действащата Наредба за планиране и проектиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии. На заснетото се вижда, че част от новопостроения мост на ул. Деспот Слав, кв. Павлово, район Витоша е с твърде недостатъчна ширина и затруднява придвижването на пешеходците, а трябва да е минимум 1,50 метра.

Друг сигнал се отнася за разрушения от пътно-строителни машини и товарни камиони в района на метростанция "Мизия". Ето какво ни пише нашият потребител: „Поради увеличеният обем строителство в района, товарните камиони на строителните фирми са направили улиците почти непроходими за коли. Направените от тях дупки са само засипани с камъни, а улицата е хлътнала наполовина. Отнася се за улиците" Константин Пашев", " Пиер дьо Ронсар" и тези в непосредствено съседство. Моля да изискате тези нарушители да си възстановят пътя, защото преминаването за леки автомобили оттам е почти невъзможно. Също да бъдат санкционирани за небрежно отношение към пътната инфраструктура“.

Получихме сигнал за поредната изоставена кола в район „Младост“. В този случай обаче наскоро собственикът ѝ нарязъл автомобила на части и същата заема паркомясто, за да си държи боклука, за който дори не плаща данък.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase