Снимка: архив, Dnes.bg
fallback

Изплащането на пенсиите за месец май и еднократната допълнителна сума от 50 лева към тях ще бъде в периода между 7 май (петък) и 20 май (четвъртък), съобщи НОИ.

Допълнителната сума от 50 лева ще получат около 2,1 милиона пенсионери. Тя ще се изплаща за десети пореден месец на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.

За изплащането на допълнителните суми за май с постановление на Министерския съвет са одобрени 104,4 млн. лв. като допълнителен трансфер по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 май 2021 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 години

ДО 15Тиквата не ти е виновен! Тези новите,нали обещаха увеличение на заплатите и пенсиите. И какво направиха, увеличиха си техните заплати,а от другия месец пенсионерите и тези 50.00 лева няма да взимат.Така ,че се скрий и не пиши глупости.

17

Анонимен

преди 3 години

2,1 милиона пенсионера; 1 милион подрастващи, които не работят; поне 800 000 малцинствени в трудоспособна възраст, които също не работят; неизвестен процент, които се осигуряват на мин. заплата...Е, от къде да се вземат повече пари за пенсии? За нас и това няма да има. Затова тътрсете си алтернативни варианти за издръжка като одъртеете.

16

Анонимен

преди 3 години

Много пенсионери няма да празнуват великден. Пенсиите които взеха в началото на този месец отидоха за парно ток вода и кисело мляко и хляб. Познавам много хора които нямат пари за храна. В магазините цените литнаха като космическа ракета. А другарите в парламата си гледат интереса и банковите сметки А народа под вода да не вдига пепел.

fallback